101 идеја за иновативне наставнике

Наставницима у Републици Србији препоручујемо мотивациони приручник за наставнике направљен у мађарском програму "Партнер у учењу" под називом "101 идеја за иновативне наставнике", чији смо превод на српски језик преузели из програма "Партнер у учењу" за Босну и Херцеговину.
 
Приручник почиње кратким и ефектним прегледом педагошких метода за извођење наставе, уз коментаре о улози информационих и комуникационих технологија (ИКТ), и са нагласком на конструктивистичку педагогију. Следе примери за примену ИКТ-а на часовима географије, биологије, хемије, физике, књижевности, математике и др.
 
Преузмите приручник "101 идеја за иновативне наставнике" у ПДФ формату (0.8МB) кликом на ову везу.
Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

2 реаговања на 101 идеја за иновативне наставнике

  1. Dara каже:

    101 ideja-б) Техника која треба да помогне обради нове теме Интервју у 3 корака Наставник даје члановима карте са словима А, Б, Ц, Д. Свако добија различит текст и вјежбу. Сваки члан групе чита своју вјежбу и свој текст, и прави биљешке. 4. Ученик „А“ говори ученику „Б“ о свом тексту, док ученик „Ц“ говори ученику „Д“ о свом тексту. 5. „Б“ говори „А“ а „Д“ говори „Ц“ о чему су читали. 6. Оговарање: „А“ говори „Ц“ и „Д“ шта је чуо од „Б“, онда „Б“ говори шта је чуо од „А“. Затим „Ц“ понавља шта је чуо од „Д“ а „Д“ понавља шта је чуо од „Ц“. Чланови групе праве биљешке или слушају друге тако да се сво четворо упознају са сваким од одломака.Идеје су Вам одличне,али за ову нисам до сада знала.Помоће ми већ наредног часа при обради наставне јединице:,,сакупљање и просљеђивање информација"С поштовањемпроф.Дара Растовац-Лакташи

  2. Славица каже:

    Хм, мислим да не само да нисмо морали преводити (мада, дивно је што су колеге превеле, хвала им), него бисмо се могли дописати па да буде 202 идеје. Било би занимљиво то дописивање.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s