Тродимензионални приказ објеката у програму Фотосинт

Представљање тродимензионалне слике неког простора или предмета, са могућношћу погледа из различитог угла и са различитим увећањем на исти предмет или део простора, може бити корисно употребљен у настави. У ту сврху можете употребити програм Фотосинт (енг. "Photosynth") који је доступан као некомерцијално бесплатна допунска услуга Мајкрософт Лајв сервисима.
Да би прегледали тродимензоналне приказе и правили сопствене, осим налога за Мајкрософт Лајв сервисе, потребно је да инсталирате додатак који можете преузети са сајта просвећеног Фотосинту. За пример тродимензионалне примене у настави биологије може добро да послужи тродимензионални приказ костура тираносаоуруса изложеног у Америчком Природњачком музеју, који ученицима дозвољава да из различитих углова и са различитим увећањем прегледају делове овог скелета какав не могу да виде у нашим музејима. За часове историје или географије можете испланирати виртуелну посету Аја Софији или Стоунхенџу.
Уколико и сами желите да направите неки фотосинт приказ, потребно је да направите велики број фотографија из различитих углова које се делимично преклапају и да их учитате у јединствен приказ. За детаљнија упутства, препоручујемо Вам да прочитате чланак из Црногорског часописа програма "Партнер у учењу" на овој страни или да прочитате упутство на енглеском језику (1.2МB, PDF) или погледате видео-упутство
 

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s