Један рачунар – неколико рачунарских места

Применом модерних рачунарских технологија, кроз пројекат „Дигитална школа“ обезбеђено је преко 30.000 рачунарских радних места у основним школама у Србији, чиме ће се знатно унапредити дигитална писменост ученика и услови за примену модерних технологија у настави у српским школама. Министарство за телекомуникације и информационо друштво је 23. новембра започело реализацију набавке харвера и софтвера и већ у децембру је планирана испорука првих компјутерских кабинета ка школама.

Примењен је хардверски и софтверски концепт у организацији школске рачунарске мреже где један рачунар истовремено користи више ученика, са којим се штеди се на трошковима куповине хардвера и софтвера, постиже се уштеде електричне енергије у експолатацији рачунара, а рачунарска мрежа је једноставнија за одржавање и њено одржавање је јефтиније. Ученици ће у раду користити рачунаре са оперативним системом на српском језику, а обезбеђен је и комплетан пакет апликација Microsoft Office 2010.

Више информација и медијске реакције на објаву нове фазе реализације пројекта можете погледати на овој вези или на овој вези.

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Новости у образовању. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s