Објављени резултати конкурса „Креативна школа 2010/11“

Наставнички тим основне школе „Митрополит Михаило“ из Соко Бање са радом „Ужинајмо заједно“ и трочлана екипа Вршачког Школског центра „Никола Тесла“ са пројектом „Више од игре“, победници су овогодишњег конкурса Креативна школа. Креативни српски наставници су и ове године уложили пуно труда и приказали  јавности како треба да изгледа модерно школство и настава у Србији. Укупно 417 наставника из Србије пријавило је укупно 139 радова  из различитих области: српског језика, математике, информатике итд… Више информација о резултатима конкурса можете прочитати на веб странама портала „Креативна школа“.

Првонаграђени рад наставника Тање Динић, Зденке Миливојевић и Валентине Бошковић из ОШ ”Митрополит Михаило” из Соко Бање је изванредна комбинација образовних и васпитних циљева обједињених темом рада „Ужинајмо здраво“ (рад можете преузети са ове везе). Наставници су уочили да се њихови ученици не хране правилно и, уместо придика ученицима, у своја предавања из Природе и друштва, Ликовног и Физичког васпитања и Народне традиције убацили су у наставу садржаје о здравој исхрани и осмислили акције кроз које су њихови ђаци направили рекламе о здравој исхрани које се сада приказују на локалној телевизији и кампању за здраву исхрану ученика на Фејсбуку. На тај начин су ови вредни наставници постали васпитачи и учитељи много више ученика него што их имају у одељењу, а њихови ђаци из одељења су добили прилику да се од малих ногу науче одговорности за себе и друштво.

Прву награду у категорији средњих школа добили су наставници Милан Његомир, Светлана Његомир и Снежана Илић из Вршачког Школског центра „Никола Тесла“, који су својим ученицима понудили учење кроз игру. „Више од игре“ (рад можете преузети са ове везе) је рад ових наставника који као допуну предавањима из електротехнике, нуди активности ученицима које подржавају различите стилове учења: прављење електричног уређаја за игру, прављење рачунарске анимације, прављење дигиталног филма, учешће у квизовима знања, предавања за ученике млађих разреда међу којима ученик бира ону коју највише воли да ради и кроз коју продубљује знање представљено лекцијом.

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Новости у образовању. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Објављени резултати конкурса „Креативна школа 2010/11“

  1. slobodan hadzibegovic каже:

    Odlicno je da postoji ovakav elektronski zurnal. Ljude treba obrazovati.

    http://noviinternet1987.wordpress.com/2011/06/06/obrazovanje-obraz-obrazina-2/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s