Бесплатни електронски семинар за наставнике о одржавању Windows Server 2008

Од 17. октобра 2011. почиње електронски курс стручног усавршавања наставника,  „Креирање и одржавање школске серверске инфраструктуре“ акредитован под бројем 097 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача, стручних сарадника и директора за школску 2011/12 годину. Курс је бесплатан за све наставнике који желе да га прате. Заинтересовани треба да се пријаве за приступ лекцијама и активностима електронског курса на веб портал www.pil-vb.net после 10. октобра. Упутство за пријаву и праћење курсева можете наћи на овој вези, а одговоре на често постављана питања у вези пријаве на курсеве на овој вези. По савладаним лекцијама и активностима електронског курса, које наставник прати на рачунару, наставник полаже испит на којем је физички присутан у једном од 3 града: Београд, Нови Сад или Ниш.

Курс изводи Електронски факултет из Ниша, а спонзор бесплатног курса је Мајкрософт. На семинар се могу пријавити сви заинтересовани наставници и стручни сарадници из Републике Србије, али Вам саветујемо да ти учините само ако имате основе и додира са одржавањем серверских рачунарских мрежа, уз солидно иинформатичко предзнање (основна дигитална писменост није довољна да би наставник био у стању да испрати садржаје курса).

 

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам, Савети за напредно коришћење рачунара. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Бесплатни електронски семинар за наставнике о одржавању Windows Server 2008

 1. hashamdo каже:

  želim pristupiti stručnom usavršavanju

 2. Повратни пинг: PIL: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju, septembar 2011 « Pedagoško društvo informatičara Srbije

 3. Hvala bogu da neko napiše da osnovna digitalna pismenost nije dovoljna za polaganja kursa o održavanju računarskog sistema…Samo da još oni ispiti na kojima se mora prisustvovati i fizički budu odistinksi ispiti i svi problemi oko održavanja digitalnih kabineta biće rešeni…Samo mi je jedno nejasno..Ko će pohađati čak i besplatan kurs o održavanju računarskog sistema digitalnih kabineta ako je već i privatno dovoljno upućen u problematiku održavanja sistema računara? Jer, šta će dobiti polaznik tog kursa, čak i ako položi ispit i osposobi se za održavanje digitalne učionice? Dobiće potvrdu da mu se može dati posao vezan za održavanje digitalnog kabineta, odnosno posao vezan za održavanje instalacija u bar četri računara, sa kojih će tridesetak učenika imati pristup internetu…Ako ne bude nikakvih većih problema dotičan osoba moraće bar jednom nedeljno čistiti registrije računara, ažurirati anitivurus programe, brisati temp fajlove…kada bude instalirao lične softvere ove namene, ako ih uopšte poseduje, ili koristiti standardne aplikacije te namene u okviru Windows-a, koje nisu baš na glasu kao neki renomirani programi te namene, itd…
  Dakle, pitam se ko će se javiti na pohađanje ovog kursa ne bi li dobio sertifikat da može održavati digitalni kabinet ako će mu taj sertifikat karijerno doprineti jedino da mu se mogu uvaliti naporni, odgovorni, i teško poslovi, koje će morati obavljati jedino na osnovu tog sertifikata, a koji mu neće biti plaćeni?
  Na ovaj besplatni kurs, po mojoj slobodnoj proceni, javiće se samo osobe koje se nedovoljno ili nimalo ne razumeju u održavanje računarskih sistema, a kojima je administrativnim odlukama zapalo da se vode kao osobe odgovorne za digitalni kabinet, jer im nešto piše na diplomi. Ko se iole razume u računarske sisteme i ko slobodno održava iste neće pohađati seminar koji predlaže da te poslove obavljaš besplatno samo zato što te neko proglasio da si ti zadužen da ih obavljaš. Za sada nema većih problema jer instalacije još dobro funkcionišu i jer ih ima jako malo…a kada počnu da pucaju oni koji ih budu vraćali u normalu, ako uopšte i nauče na seminaru sve što bude potrebno, shvatiće o čemu govorim.
  A šta će one škole koje imaju digitalne kabinete a nemaju pristup internetu? Tom novopečenom administratoru koji bude pohađao kurs a koji možda nije upućen u problematiku savetujem da pita predavače na seminaru kako da instalira najnoviji ofis bez pristupa internetu…jer ova najnovija zvanična verzija ne može da se instalira bez pristupa internetu…čak ni ona najlegalnija moguća. Ili postoji takva instalacija a da ja za nju ne znam.
  Takođe savetujem da pita kada će iz nastavnog plana tehničkog obrazovanja izbaciti SketchUp i Envisioneer Express jer je nemoguće koristiti ih u uslovima digitalne učionice pošto svaki od pomenutih programa dozvoljava istovremenu upotrebu programa od strane samo jednog korisnika. Jer, sve dok ga ih ne izbace mi nastavnici tehničkog bićemo krivi što ne predajemo gradivo koje je nastavnim planom predviđeno.
  Moj komentar se odužio raznoraznim konstatacijama a samo sam hteo da pitam ono što mi je pravo palo na pamet…seminar, upozorenje da se ne javljaju nastavnici koji imaju samo najosnovnija znanaj o upotrebi računara, a ovamo poslovi koje treba obavljati volonterski, i koji ti nimalo neće pomoći da ne psotaneš tehnološki višak. Štaviše, kada nastavnik koji pohađa ovaj seminar jednom donese papir na kome piše da je sposoban da održava digitalni kabinet i računarske sisteme uopšte, opravdano sebe izlaže riziku da raznorazne kvazi komisije već prilikom sledećeg smanjenja broja odeljenja i fonda časova donesu zaključak da je socijalno opravdanije da bude proglašen tehnološkim viškom upravo on, jer ima sertifikat na kome piše kako je osposobljen da održava računarske sisteme, što automatski povlači i zaključak da i ne mora da radi u školi, pošto može otvoriti prodavnicu računarske opreme i od toga super lepo živeti.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s