Правила рада и све могућности које нуди Microsoft Word: Стилови (I део)

Већина корисника Microsoft Word-а користи само 10% његових могућности, али то није ништа страшно – страшно је што има много корисника који не користе основне могућности овог алата које би им уштеделе много времена у изради докумената и омогућиле да документ изгледа професионално. Тако и после много утрошеног времена, као финални производ њиховог рада излази документ са неједнаким обликом или величином слова у суседним пасусима, без садржаја или са неуредним табелама.  Зато смо осмислили серијал чланака о правилном коришћењу Мајкрософт Ворд алата, који ће наставницима помоћи и да никада више не изгубе реченице које су с муком откуцали чак и ако су грешком притисли дигме за излазак из програма, да их научи како да заштите припрему за штампање теста за ученике од знатижељних очију ученика и др.

Први из серијала чланака о правилном коришћењу основног алата за рад са текстом Microsoft Word је чланак о употреби стилова. Ако не користите стилове у уређивању документа, правите грешку која се може поредити мешањем  различитих оловки и типа слова у истом тексту класичног рукописа –  лепо је само ако намерно жели да се скрене пажња на нешто, а неписмено и непримерено је ако је део писане културе. Чланак о стиловима у алату Microsoft Word 2010 можете прочитати на овој страни (0.8МB, DOCX).

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Савети за почетнике у коришћењу рачунара. Забележите сталну везу.

8 реаговања на Правила рада и све могућности које нуди Microsoft Word: Стилови (I део)

  1. Hamdo Hasanović каже:

    Video konferencija je mnogo dobra. Trebalo bi je dat u obavezi svim školama da je predstave svim prosvetnim radnicima.

  2. Повратни пинг: PIL: Elektronski časopis za nastavnike Partner u učenju, januar 2012 « Pedagoško društvo informatičara Srbije

  3. Повратни пинг: PIL: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju, januar 2012 « Pedagoško društvo informatičara Srbije

  4. Повратни пинг: PIL: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju, januar 2012 « Upis 2011 OUK Nišavski

  5. Повратни пинг: Stilovi u WORD-u « Velja Milanović

  6. Корисно, практично, поучно

  7. У школама је мало заинтересованих наставника који се баве питањем осавремењавања наставе. Морамо да будемо реалнији по том питању и да стварно сагледамо колико су школе спремне и колико запослени у школама да прихвате промене у наставном процесу. Још увек то није у задовољавајућој мери.Још увек размишљамо у плусквамперфекту.

  8. Предлажем да једна од активности везана за ангажовање упослених у образовању, а која се односи на рад у оквиру Креативне школе постане обавезна за сваког наставника и да бар једну наставну јединицу наставник уради користећи неку од савремених метода, а да то буде документовано објављивањем на сајт школе. Наравно, били би пожељно, да се таква врста рада на адекватан начин и стимулише.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s