Учионица без папира

За наше наставнике радни дан је незамислив без велике количине папира која им свакодневно прође кроз руке и која их окружује. Концепт учионице без папира могао би да звучи као парадокс када причамо о школском окружењу, али узевши у обзир да се он не односи на забрану употребе папира и потпуни прелазак на дигитални формат у сваком сегменту наставног процеса како то наслов сугерише, вреди размотрити у којим је ситуацијама оправдано заменити папир.
Разлози за прелазак на учионицу без папира нису искључиво еколошки. У данашње време када је примена ИКТ-а у настави присутна у све већој мери, овај концепт може да допринесе бољој организацији рада на часу, унапређењу методике наставе и ефикаснијој школској администрацији. Чланак о „учионици без папира“ можете прочитати на овој вези (0.3MB, DOCX).

s

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Учионица без папира

  1. mcmirjana каже:

    Odlicna ideja! Sudeci po mojim ucenicima, za njih bi koriscenje racunara u nastavi bilo mnogo interesantnije od pukog pisanja. Svakako treba osavremeniti nastavu u onoj meri u kojoj skolski resursi dozvoljavaju.

  2. Tatjana каже:

    Одлична идеја!Тако би смањила велике трошкове за папир и тонер јер дневно штампам гомилу папира.Радим са четири разреда , на седам нивоа (са три ученика индивидуализовано).

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s