Програмирање апликација за Windows мобилне телефоне и мобилне уређаје

Програмирање апликација је једна од области која се врло брзо развија – апликације које се праве и објављују на „маркету“ телефонских апликација (Windows Phone Store, Apple Apps Store, Google Play) се продају широм света, и њихова сложеност се креће од најједноставнијих до врло сложених и обимних за програмирање, али је типично много лакши задатак за ученика или почетника у програмирању од програмирања делова великих софтвера. Иако програмирање аликација није апострофирано у плановима рада за информатику, оно може бити покривено кроз процес обраде градива као посебна тема, која заокружује теоријске основе програмирања и даје још нешто практичних знања за комплетирање апликације.

За подучавање ученика о програмирању апликација за мобилне уређаје базиране на Windows oперативном систему препоручујемо Вам следеће ресурсе:

– портал за ученике и студенте за израду Windows апликација за мобилне телефоне доступан је на овој вези (на енглеском језику), процес израде и објављивања апликација за мобилне телефоне описан је најкраће у документу доступном на овој вези (енг.). Додатно Вам препоручујемо серију предавања у видео облику Развој Windows 8 апликација за мобилне телефоне за апсолутне почетнике (енг.) и курикулуме Увод у развој апликација за мобилни телефон (енг. и рус.)

– портал за ученике портал  и студенте за израду Windows апликација доступан је на овој вези (енг.), процес израде и објављивања апликација описан је најкраће у документу доступном на овој вези (енг.). Додатно Вам препоручујемо серију предавања у видео облику Развој Windows 8 Store апликација за апсолутне почетнике (енг.) и курикулуме Развој Windows апликација (енг.)

Ученици и студенти имају право бесплатне регистрације за објаву апликација на Windows Store-у и на Windows Phone Dev Center-у на једну годину, чак и када су објављене апликације комерцијалне, видите више информација на овој вези.

winph

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Програмирање апликација за Windows мобилне телефоне и мобилне уређаје

  1. Повратни пинг: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju DECEMBAR 2013 | Педагошко друштво информатичара Србије

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s