Софтвер и ресурси за наставу програмирања у средњим школама

У ери објектно оријентисаног програмирања, сасвим је примерено ученике средњих школа пшодучавати на неком од објектно оријентисаних језикa – најчешћи избор наставника код нас су C# или Java (ређе C++ или Python). Са портала Code.org можете приступити другим порталима са ресурсима о различитим технологијама.

C# je најраширенији Мајкрософтов програмски језик, који је основа за већину модерних апликација. На српском је доступна литература направљена кроз програм „Партнер у учењу“ Мала школа програмирања C# (обавезно погледајте и Увод у базе података) и добри средњошколски уџбеници које су писали наши наставници (више информација на овој вези и на овој вези). Литература на енглеском језику је широко доступна, а од исте издвајамо: C# за децу, C# основни курс (7-сатни) или C# у 10 дана у видео облику, и велике туторијале C# на MSDN мрежи. Наставници и ученици могу да преузму Visual C#.Net у експрес верзији са ове везе, а у пуној вези са сајта DreamSpark. Примена C# je могућа у изради игара за XBOX (више информација на овој вези, енг.), у основи програмирања апликација (види чланак) и др.

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Софтвер и ресурси за наставу програмирања у средњим школама

  1. Повратни пинг: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju DECEMBAR 2013 | Педагошко друштво информатичара Србије

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s