Стручно усавршавање из области програмирања за наставнике у Србији

Стручно усавршавање из области програмирања за наставнике у Србији се одвија кроз акредитоване програме стручног усавршавања наставника и друге облике стручног усавршавања. Програми стручног усавршавања из области програмирања су уврштeни под област „информатика“ у најновијем Каталогу програма стручног усавршавања. Преглед програма који су најављени за реализацију можете наћи на сајту Завода за унапређивање образовања и васпитања на овој страни, а стручне скупове на овој страни.

Стручно усавршавање наставника у области програмирања, уз неопходно знање енглеског, је бесплатно на неком од масивних отворених курсева: Udacity (започео са програмерским курсевима и највећа база оваквих курсева), Coursera, edX.

За предстојеће зимске празнике очекују се две традиционалне конференције за наставе информатике, са некима од садржаја посвећеним програмирању: Архимедесов Зимски семинара за наставнике информатике и рачунарства који се одржава 18. јануара 2014. године и чији програм можете погледати на овој вези, и Републички семинар Друштва математичара Србије који се одржава 18. и 19. јануара 2014. године о којем више можете сазнати на овој вези.

t

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Стручно усавршавање из области програмирања за наставнике у Србији

  1. Повратни пинг: Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju DECEMBAR 2013 | Педагошко друштво информатичара Србије

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s