Сигурност деце на интернету – ресурси за родитеље

На веб сајту „Безбедност младих на мрежи“ који је Мајкрософт објавио пре неколико година, постоји посебан одељак за родитеље, доступан на овој адреси у оквиру којег су родитељима представљени кључни проблеми, и дати савети за решавање проблема угрожене сигурности детета и породице, кроз дечије делање на интернету.

Осим овог ресурса за родитеље, и сајт „Кликни безбедно“ има свој одељак за родитеље са добрм саветима доступним на овој вези. На овом веб сајту је доступан јако добра ППТ презентација намењена свима који држе основну обуку родитеља на тему сигурности деце на интернету, доступна на овој вези, и брошура коју наставник може одштампати и поделити свим родитељима, доступна на овој вези.

На сајту Уницефа за Србију су такође доступни савети за родитеље на тему безбедности њихове деце на интернету – можете их преузети на овој вези.

Мајкрософт оперативни системи имају функцију „родитељски надзор“ која родитељима или старатељима детета омогућава да управљају начином на који деца користе рачунар. На пример, могу се поставити ограничења за часове када деца могу користити рачунар, игре које могу играти и програме које могу покренути. Више информација о успостављању контроле родитеља над рачунаром које дете користи могу се добити на овој вези (српски језик).

rod

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам. Забележите сталну везу.

2 реаговања на Сигурност деце на интернету – ресурси за родитеље

  1. Повратни пинг: PIL Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju JANUAR 2014 | Педагошко друштво информатичара Србије

  2. Повратни пинг: Eлектронски часопис за наставнике “Партнер у учењу” | Блог o настави

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s