Глобални форум у Барселони – одабрали смо да Вам представимо неке од радова из света

Наставници из различитих земаља света, у односу на услове у којима раде са својим ученицима, приоритете својих образовних система и локалне средине, те самих ученика које подучавају, су дошли на Глобални форум са различитим идејама за иновацију у настави подржану технологијом. Ми ћемо издвојити само неколико примера, за које мислимо да могу послужити за размишљање наставницима у Србији.
Као први Вам представљамо рад наставника Јунг Ху Бае-а из Кореје, који је највише дојмио нашу наставницу Дамњановић, који учи ученике да штеде и рециклирају храну из школске мензе, упоредо са основама биологије (његов рад можете наћи на овој вези).
koreja
Наставница СИјун Чен из напредног Сингапурског образовног система користи технологију као један од алата за инклузију ученика – њен рад можете наћи на овој вези.
siongapur
Наставник Томаж Магновски из Пољске користи модерне технологије за прављење изложби које ће његове ученике, као активне сараднике у прављењу изложби за друге ученике, заинтересовати да озбиљно проуче приказане научне теме и да се искажу као ствараоци (његов рад можете овде погледати).
poljksa
Наставница из Јерменије Сона Манукјан је решила да са својим ученицима који су тинејџери осавремени наставу музичког – њен рад можете овде погледати.
jermenija
Представљамо Вам рад о настави уз мобилне рачунарске уређаје наставника Горакха Ната Шарме из Индије доступног на овој вези.
indija
Виртуелна реалност у функцији наставе физике је обележила рад наставника Марк Аурелиан Шардина који је представљао Француску (рад доступан на овој вези).

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s