Глобални форум у Барселони – одабрали смо да Вам представимо радове наших суседа

На управо одржаном Мајкрософтовом образовном форуму у Барселони представили су се наставници из 97 земаља света, међу којима и наших суседа. Сваки од ових радова заслужује пажњу наших наставника јер су у питању радови који су на Глобални форум изабрани у оштрој конкуренцији, и са захтевом да укључују више од предметних знања у наставу – сви радови су као основни захтев имали да развојају знање и вештине XXI века код ученика (као што је подржано Мајкрософтовим пројектом, истраживањем и рубликом са планирање и самопроцену наставника досупних на овој страни, на енглеском језику).
Представљамо Вам рад наставника Дентиле Гарипи из Албаније која са својим ученицима прави рачунарске игре, али их и у животу учи да поштују природу, чији рад можете преузети са ове везе.
Dentla Garipi Albania
Представљамо Вам рад наставника Лукаша Тибериуа који је ученицима своје мале сеоске школе довео најновију технологију и управљање рачунарима покретом, а у сврху учења математике им направио лекције доступне на интернету и за ученике других школа – његов рад можете погледати овде.
rumunija
Победнички рад у категорији „сарадња“ је рад наставника Дарка Талеског из Македоније, који врло примерено уводи технологију својим ученицима различитих узраства у основној школи, и за вежбу коришћења технологије им даје да направе филмове који су врло директно адресирају проблеме у њиховим животима – прерано ступање ученика у брак, невоље у које ученици могу да упадну ако верују непознатим људима и др. Рад наставника Талеског можете погледати на овој вези.

Advertisements

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s