Дигитална бележница у функцији портфолија

Ако досада нисте размишљали о портфолију као начину евалуације, оцењивања и праћења рада у настави и сопственом професионалном развоју, време је да почнете! Издвојите нешто времена, и удубите се у врло озбиљан и обиман чланак о портфолију ученика, као личној збирци радова коју уређују ученици, његовој функцији, облицима, структури, садржајима које може да покрива, врстама…

Да Вам помогне да портфолио ученика постане пракса у раду ученика, послужиће Вам последњи део чланка, који даје упутства за коришћење ИКТ-а у прављењу портфолија, и то управо кроз коришћење Microsoft OneNote дигиталне бележнице, као најлакшег за коришћење алата за мултимедијалне записе, од раног узраста ученика. Чланак о дигиталној бележници као алату за портфолио ученика можете преузети са ове везе (3MB, DOCX).

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под ИКТ у настави. Забележите сталну везу.

3 реаговања на Дигитална бележница у функцији портфолија

  1. Нада Пуртић каже:

    Браво, Славице! И после многих прочитаних чланака и књига о овој теми, ово је до сада, по мом скромном мишљењу, најсвеобухватније и најпрактичније размишљање о њој. Ова врста алтернативног вредновања заслужује важно место у образовању, а ти си га на теби својствен, дубок и широк, начин простудирала и нама представила. Хвала.

  2. Повратни пинг: Поглед у претходну годину: најчитанији чланци нашег часописа у 2011. години | ЧАСОПИС ЗА НАСТАВНИКЕ "Партнер у учењу"

Постави коментар