Безбедност ученика на интернету за ученике старости 15 до 17 година

Безбедност деце на интернету важна је тема и за ученике млађих разреда средње школе. Иако су ученици овог узраста већ пуно пута чули речи „рачунарски вирус“, „адвер“, „спајвер“, „колачићи“, „хакер“ и сл., они најчешће не знају тачно значење ових речи и немају ни теоријске основе за разумевање врсте претњи за рачунарску безбедност. Књига „Основе рачунарских мрежа“ у својем 4. поглављу даје теоријске основе о рачунарској безбедности, а у претходним поглављима учи ученике како да препознају небезбедне сајтове и поруке, и неке друге претње са интернета.

У документима које је објавио Уницеф на свом сајту, ученици могу да прочитају увод о електронком насиљу и савете како да се од њега заштите.  Ученицима овог узраста можете представити и механизам за пријаву штетног садржаја на интернету доступног у нашој земљи: Нет патрола.

Добар блог вршњака из Машинско-техничке школе „14. октобар“ из Краљева „Интернет безбедност„, може послужити ученицима као медијум за учење, али и за комуникацију о овом проблему са вршњацима.

За ученике који добро говоре енглески или неки од језика наших националности доступних на овом сајту, препоручујемо сајт The Web We Want , специјално прилагођен тинејџерима.

webwe want

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам. Забележите сталну везу.

5 реаговања на Безбедност ученика на интернету за ученике старости 15 до 17 година

  1. Повратни пинг: Сигурност деце на интернету – ресурси за школе и наставнике | Informatička sekcija

  2. Повратни пинг: Informatička sekcija

  3. Повратни пинг: PIL Elektronski casopis za nastavnike Partner u ucenju JANUAR 2014 | Педагошко друштво информатичара Србије

  4. Повратни пинг: Eлектронски часопис за наставнике “Партнер у учењу” | Блог o настави

Постави коментар