Наставници из Србије на Глобалном образовном форуму Мајкрософта

Боје Србије су представљале наставница Нада Пуртић из ОШ “Жарко Зрењанин” из Новог Сада и наставница Ирина Дамњановић из ОШ “Креативно перо” из Београда, изабране кроз конкурс Microsoft Expert Educator који је био јаван и отворен за све наставнике у Србији. Мајкрософт менторску школа ОШ „Михајло Пупин“ из Земуна су представљале наставнице Горица Његовановић и Татјана Стојсављевић.

У радовима којима је Србија представљена на овом форуму нагласак је на промени процеса наставе који ученика ставља у активну, стваралачку улогу. Наставница Пуртић је представљала коришћење мобилних телефона и преносних рачунара у настави енглеског језика, кроз сараднички рад ученика на прављењу сопственог сликовног речника и ширење прилика у којима ученик мисли о настави и учи на простор ван учионице (припрема за час доступна на овој адреси). Наставница Дамњановић је приказала пример „изокренуте учионице“ у настави биологије, где се од ученика очекује да пре доласка на наставу одгледају видео предавање који је наставница припремила, а да на самом часу усвајају и кроз групне активности продубљују и преимењују знање о презентованом градиву, па је практично домаћи задатак припремљен за пре самог часа, а не после њега, и има бољи учинак на разумавање градива и контекстуализацију наученог (припрема за час доступна на овој вези).
Док су менторске школе учествовале у радионицама на тему унапређивања школа, наставнице су представљале своје радове, али су и активно размењивале идеје и успостављале контакте са другим наставницима широм света и сарађивале на прављењу припрема за часове. За одличну припрему за час на тему „одрживост“ направљену на самом Глобалном форуму, наставница Нада Пуртић и њен интернационални тим састављен још од наставника из Швeдске, Египта и САД добила је трећу награду коју су им је уручили председник Каталоније Артур Мас и потпредседник Мајкрософта задужен за образовање Антони Салисито.
GF nagrada Learnathon

О pilcasopis

Часопис за наставнике Мајкрософт програма Партнер у учењу
Овај унос је објављен под Представљамо Вам. Забележите сталну везу.

Једно реаговање на Наставници из Србије на Глобалном образовном форуму Мајкрософта

  1. Повратни пинг: Слободне школе | Био-блог

Постави коментар